• Ubytování v Bruselu

    Nabídka hotelů v Bruselu od největšího rezervačního systému online ubytování ve světě Booking.com. Pro Brusel najdete v nabídce cca 500 hotelů

     

    Ke každému hotelu vám s výběrem pomohou nezávislé recenze uživatelů jako jste vy. Samozřejmostí jsou i podrobné informace ke každému hotelu, fotky a aktuální dostupnost. Rezervace je jednoduchá, vše probíhá online včetně platby. Potvrzení vám přijde emailem a můžete vyrazit. 

Gastronomické orgie v Bruselu

Málo kdo ví, že o Bruselu se tvrdí, že je to „Mekka gastronomie“, za to mnoho lidí ví, že právě v Bruselu jsou ty nejlahodnější pralinky. A co ostatní pochutiny? Začneme tolik po celém světě oblíbenými hranolkami, které se v Bruselu pyšní řazením mezi jedny nejlepší v Evropě! Samotní Belgičané o sobě tvrdí, že právě oni jsou tvůrci prvních hranolek, proto jim toto prvenství zákonitě patří. Oblíbené jsou  v malém bistru Chez Antoine, které je umístěno na náměstí Jourdan.

Máte-li rádi mořské plody, rozhodně ochutnejte zdejší, denně čerstvé, slávky, které jsou připravovány na nejrůznější způsoby. Slávky jsou do Bruselu dováženy skutečně denně ze Severního moře. Jejich čerstvost je tedy zaručena. Dováženy jsou i další mořské plody a ryby, ze kterých místní kuchaři vytvářejí skutečné speciality, které budou lahodit vaším mlsným jazýčkům.

V Bruselu naleznete desítky útulných kaváren, barů a restaurací, ve kterých se rozhodně nebojte vyzkoušet místní speciality a aktuální nabídky. Oblíbené jsou zde rybí speciality, nejrůznější zapečené bagetky, delikátní paštiky a slaný dezert – belgický sýr. Jste-li spíše na sladké, tak krom pravých belgických pralinek, ochutnejte i místní vyhlášené dorty.

Zapíjet vše můžete místním pivem, kterého je zde skutečně dostatek. Samotná Belgie je pivařskou velmocí, a tak se není čemu divit, že se zde uvaří a vytočí neuvěřitelné množství. Vybírat si můžete z klasických piv, které jsou více podobná našim, nebo i ochucená, jako jsou jahodové, třešňové, meruňkové a mnohé další. Mnoho místních restaurací používají piva i do svých pokrmů. Zkuste takové vyhlášené mušle sv. Jakuba s omáčkou z tmavého piva – vynikající!